Powered by

Boerderij Dikhoeve, (schapen)kaas en yoghurt

Ambachtelijke kaas en yoghurt

De melk wordt verwerkt tot kaas en yoghurt. Alles gebeurt met de hand op ambachtelijke wijze.

De boeren Willlem Kuiper, Alexander Kuiper en Michaël Steeghs

De producten worden verkocht aan kaasspeciaalzaken en restaurants over heel Nederland.

Boerderij Dikhoeve, (schapen)kaas en yoghurt

Boerderij Dikhoeve is een melkveebedrijf en schapenhouderij (600) net buiten Amsterdam. De melk wordt verwerkt tot kaas en yoghurt. Van de romige schapenmelk wordt kaas gemaakt. Alles gebeurt met de hand op ambachtelijke wijze. De boerderij is biologisch (SKAL).

Producten

-Skeapsrond, Skeapsbloem, Skeapswit (allen schapenkaas)
-Kijsrond, Kijsrood, Kijsholt (allen koemelkkaas)
-Skeapsyoghurt

De producten worden verkocht aan kaasspeciaalzaken en restaurants over heel Nederland. Naast het produceren van kaas en yoghurt, maken ze ook gebruik van natuurinclusieve landbouw door:
– een natuurvriendelijke oeverbeschoeiing (wilgentenen)
– weidevogelbeheer

Welke partijen

De boeren Willlem Kuiper, Alexander Kuiper en Michaël Steeghs